_tudom, hogy készíthetnék szorbét, jégkrémet, granitát, parfét, semifreddo-t, ihatnék frappét, jegesteát, de még az is jobban hangozna, ha csak elszopogatnék egy citromos jégkockát (erről majd később, nehagyjátok ki), de én a kihívásokat és a fánkot is nagyon szeretem_10 percig tart_ennyi időt a szaunában is ki lehet bírni alapon ma (is) fánkoztunk_nem bírjuk abbahagyni_(és még fagyit is ettünk utána)_:D_menthetetlenül lecsúszott mellé egy teljes üveg málnalekvár és egy fél a fügéből is_és amikor az asztalnak már csak a lapja volt, rajta az üres tányérokkal, akkor shrekmacska méretű szemekkel néztek rám a sáskák, hogy vanmégvalamiiiiiiédesssssééééééég?_ekkor jött a fagyi_:))
_hogy legyen ennek a dolognak mentsége is_kerek 10 perc alatt teszel az asztalra önmagát a forró olajban megfordító, kívül ropogós, belül pedig foszlós fánkot_és nem utolsósorban benyeli az utolsó 3 ek. tejfölt, ami mindig beleposhad a dobozba_a leírás szerinti mennyiséget én mindig duplázom, de az eredeti arányokat fogom megadni, mert nem laknak mindenhol sáskák_normál esetben kb. 4 embernek elegendő adag nyerhető ki belőle_
_hozzávalók:_
30 dkg liszt
1 tojás
3 ek. porcukor
3 ek. tejföl
0,5 zacsi sütőpor
1 tasak vaníliáscukor
nagy csipet só
0,5 liter olaj
_elkészítés:_
_az olajat felteszed egy magasabb falú lábosban nagy lángon_fontos, hogy ha felforrt, vedd kicsit kisebbre a lángot vagy az elektronikát (lényeghogyahőt) alatta_
_tojást a cukorral fehér habosra kevered, hozzáadod a tejfölt, a vaníliáscukrot és a sót, ha kész rászitálod a sütőporral elkevert lisztet_ez így kb. mindenestől max. 5 perc_
_nyújtsd ki fél cm vastagra a tésztát egy jól belisztezett deszkán, csak semmi cicó, simán evőkanállal szaggasd bele a forró olajba, ha bizonytalan vagy, végezz egy pici tésztadarabbal próbát, ha egyenletesen gyöngyözve pirul akkor mindenszupiszuper_ez így a másik 5 perc_a megevés pedig a harmadik 5 perc_:)_a porcukrozás opcionális_:)