_akkor ne habozz_vagyis habozz, de amikor kész a lekvár, akkor szedd le a tetejéről_mindent fügével eszek_mindent fügével csinálok, annyi van a kényszerből árnyékos és deklaráltan legbénább helyre ültetett fámon_legyintettem rá anno_de mivel az utolsó pillanat volt, valamikor ősszel, még ez is jobb volt mint a semmi_gyerekfügefa, lábszárvédő magasságban_2 éve_azóta Hulk méretűvé cseperedett (ezért így is nevezem őt, akkora zöld tenyere(i) van(nak) ) és vigyorogva növeszti magán a fura formájú gyümölcsét_megállíthatatlanul_
_eszem sajthoz frissen, fagyihoz frissen vagy karamellizálva_sütibe rejtve_morzsa alá, mézzel meglocsolva és még mittudomén, de mára Hulk még jobban megvadult_
_kapásból 1300 g gyümölcsöt szedtem le róla úgy, hogy folyamatosan pusztítjuk_pont egy Extra befőzőcukor mennyiség_:)
_30 perc alatt készültem el vele, üvegbetöltéssel együtt_:)_3 kisebb befőttesüveg lett belőle, amit 5-8 percig mikróban csírátlanítottam_
_hozzávalók_
kb. 1300 g megtisztított, negyedelt gyümölcs
500 g Dr. Oetker befőzőcukor
1 tasak Dzsemfix
2-3 szál levendulavirág
1 egész rúd fahéj
1 fél biocitrom héjastól apróra szeletelve
_elkészítés_
összefőzöd
üvegbetöltöd
kész