_az étel, ami szép_ami finom_ami egészséges (ha kicsit kevesebb mézet raktok bele, mint én, és brutális zsírtartalmú kókusztej helyett natúr joghurttal készítitek, akkor végképp)_és hát bele lehet magyarázni, hogy ugyanolyan finom a kalóriaszegényebb változat is, mindenki tudja, hogy ez nem igaz_:D_ határozottan ki tudom jelenteni, hogy inkább futok hetekig, de akkor is kókusztejből csinálom_egyébként pedig a paleo kívánalmaknak a mézet leszámítva tökéletesen megfelel, azt pedig akármikor lecserélhetitek xilitre_egy dolgot nem lehet kihagyni belőle, a kekszet_anélkül mitsemér ez a változat_:)_vagy van egy jobb ötletem, csináljátok csukott szemmel, és ha nem látjátok, akkor nem létezik alkatrészenként, a végeredményben pedig már ki tudja mi minden van_de mindenképp készítsétek el_:)
_nálam ezek a hozzávalók mindig megtalálhatóak itthon_a bevásárlás témának egy külön posztot szentelek, de gyorsan elmondom, hogy két állandó és egy változó bevásárolólistával zsonglőrködöm_van egy aldis állandóm, egy lidl állandóm (hogy miért pont ez a kettő, azt is meg fogom magyarázni) és van egy független változóm :D_ehhez a turmixhoz szükséges dolgok az aldis állandó listámon szerepelnek, szerintem a másikban is van, de nekem ez vált be, én oda járok sűrűbben_tehát mindig van kókusztej a kamrában, mindig van fagyasztott eper a hűtőben, mindig van istenifinom zabkeksz a titkos helyen (mert a nem titkos helyeken felejtett dolgok általában eltűnnek...)_méz pedig remélhetőleg mindenkinél van otthon_igazából egy éhenhalást szerettem volna elkerülni időben_3 növőfélben lévő, kisfiú formájú sáska bármire képes edzés után..._simán félni lehet tőle, hogy egy óvatlan pillanatban egyben kapják be a hűtőszekrényt, vagy Marci macskát a szomszédból (feltételezem a sajátjainkat életben hagynák, bár ki tudja)_
_kis magyarázat, hogy miért vannak ezek a tételek az állandó listán nálam:_
1._a konzerv kókusztej: a panna cotta, a különböző indiai kaják, csirkés raguk, a pudingok elkészítéséhez, de van egy még ettől szemérmetlenebbül sokkal egyszerűbb recept is, ahhoz sem utolsó_de azt úgyis meglátjátok majd_csak azt nem lehet akármilyen kókusztejből, arra csak a Culinarisban kapható alkalmas :D
2._a fagyasztott eper közcélokat is ellát, fej,-és egyéb testfelületi és zúzódásos sérülésekre rakom rá jég helyett, de ezen kívül fagyikba, jégkásába, hideg gyümölcslevesbe, kis cukorral felfőzve topperként, csak úgy magában jegesen elharapdálva, tortatöltésre, díszítésre, sorbet készítéshez, az 1 kg-os kiszerelést érdemes venni és addig járok rá amíg csak lehet_
_a keksz állandó jelenlétét nem kell magyaráznom gondolom, többfélét tartok itthon, olyant amit nem sajnálok direktben a gyermekekbe tömni, és olyat is, aminek előbb főszerepet szánok egy számára utolsó vacsorán_:)) az aldis gluténmentes keksz nem egészségügyi okokból van itthon mindig, hanem mert remek sajttorta alap, rettentő finom egy kávéhoz és tökéletesen sűríti a turmixokat, krémesre, selymesre_
_turmixot mindenki készített már, tehát az elkészítés leírásával nagyvonalú leszek_
_magas falú keverőtál_
_bele 1 egész konzerv, asszem 250 ml kókusztej_2 ek. akácmézzel_
_kicsit felverem_
_bele 2-3 marék fagyasztott eper_
_ezzel turmixolom, és mivel jeges, elkezd besűrűsöni, krémesedni_
_a kekszet egyenként adagolom hozzá turmixolás közben, hogy olyan állaga legyen, ami még homlokrepedés nélkül átcuppantható a szívószálon_
_már így is simán fogyasztható, de én belereszeltem egy lime héját a hecc kedvéért_
_és ha lett volna zombi banán itthon, azt is biztos beleteszem, de akkor a lime leve is megy hozzá, hogy ne legyen rozzantbarna színe_
_találjatok új ízpárokat, jó szórakozást_:) és étvágyatpersze:))