...szemérmetlenül sok időt spórol karácsony napján és én mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül engedném rá a kirittyentett asztalra. Pedig ha tudnátok...5 emberre való adag, 15 perc alatt elkészítve, estebédig hűtőben punnyasztva, tálalás előtt egy órával hűtőből kivéve, hogy picit felmelegedjen, mert úgy finomabb. Sorrendileg tehát, érdemes ezzel kezdeni a versenyfutást.
A rend kedvéért, és azért, hogy aki imád bonyolítani az is kielégülhessen, ide linkelek egy házi készítésű vaníliapudingreceptet, de én most színt vallok és elárulom, hogy a fotón mindösszesen 2 zacskó jobb minőségű vaníliapudingot az előírás szerint elkészítve, 3 ek. akácmézet, 1 ek. mézeskalácsfűszert, 1 tk. őrölt gyömbér, 1 narancs reszelt héját és a felének a levét, 1 lime reszelt héját, 1 jó minőségű, 75%os narancsos étcsokit olvasztva és egy kevés cukron karamellizált diót láttok. Duplázva a mennyiséget nem nő arányosan az elkészítésre fordított idő. Ugyanúgy negyed óra az egész és egy komplett vendégsereget lehet vele elkápráztatni, márpedig abból akad karácsony táján.
2 dologra kell figyelni, hogy a végeredmény igazán krémes és fűszeres legyen, egyrészt a megadott tejmennyiség 1/3-át én tejszínre cseréltem, illetve a narancsot és a lime-ot már a kész krémhez, a hűlés fázisában kevertem hozzá, így sokkal erőteljesebb maradt az ízük.
Sőt én most nem dizájnoltam rajta semmit, de egy szép formájú pohárba téve, kicsit felturbózva, narancsszeletek, csokiforgács, kekszmorzsa, grillázs, miegymás, én szemrebbenés nélkül tolom majd az asztalra desszert gyanánt. Ebéd után ugyebár. Mert 5 órakor, gyertyagyújtás után egy francia csokitortát fogok nagyvonalúan felszeletelni, aminek az előkészítése szerintem a 10 percet sem éri el és természetesen azt is felteszem ide. Csak úgy, mint a levest és a főételt. Megmondtam amit megmondtam, idén semmibe sem fogok beleőszülni :)